Ingram Micro: Oversiktsartikler

Ingram Micro som er verdens største distributør av IT-produkter, ønsket å informere sine forhandlere om nye dataprodukter. Jeg skrev en rekke oversiktsartikler i tidsskriftet ”Impress”, og laget også firmaprofiler av Canon, Nokia og andre. (Et klikk forstørrer,  Tilbake-knappen avslutter)


Datapublikasjoner på papir og nett bruker forskjellige testkriterier når de sammenlikner produkter. En blekkskriver som kommer på topp i en test, kan derved få jumboplass i en annen test. Artikkelen ”Kan vi stole på Best i test?” gjengir forskjellige testresultater side om side. Representanter fra Canon, HP, Lexmark og Epson kommenterer. Nei, vi kan ikke stole på alle tester!


Lomme-PC-er fra Palm, Handspring, HP og Compaq var forløperne til dagens smarttelefoner, selv om både Nokia og Ericsson kunne tilby enkle smarttelefoner da jeg skrev denne artikkelen i 2000. Den andre artikkelen forteller den finske mobilgigantens historie. På åtte år steg Nokias aksjeverdi fra 4 til 2000 milliarder kroner. I dag har Nokia falt i verdi og smarttelefoner har erstattet lomme-PC.


Artikkelen om sommervideo forteller hva slags utstyr som trengs for å redigere DV-videoopptak og hvordan det gjøres. Panservegg-artikkelen handler om brannvegg for bredbånd som nå gjorde sitt inntog i Norge. 13 prosent av dem som trengte ny dataskjerm i 2001 kjøpte LCD-skjerm, mens de andre nøyde seg med bilderør. Jeg skrev en gjennomgang av LCD-teknologien.


Trådløse hjemmenettverk var i ferd med å rykke inn i hjemmet da jeg skrev denne artikkelen i 2001. Jeg forteller hva forskjellige hjemmenettverk koster og hvordan de installeres. Samme år var DVD-brennere kommet i handelen og mange nordmenn ønsket å kopiere egne (og andres) DVD-filmer.


Nok en artikkel om lomme-PC-er fra 2000. Mange forhandlere håpet på dobling eller tredobling av fjorårets salgsrekord på 60 000 enheter. I Sverige ble det solgt 350 000 lomme-PC-er samme år. Salget av bærbare PC-er vokste også sterkt, og de nye maskinene hadde innebygd WLAN.


Targus styrket sitt nærvær i Norge og tilbød PC-vesker av alle slag til Veldig Viktige Personer på farten. En annen aktuell julegave i desember 2001 var gamepads, joysticks, spillmus og ratt. Artikkelen handler om spillkontroller, selv om layout-avdelingen endret tittelen…