EDB ASA: Kundemagasiner

I 1995-1997 leverte jeg en rekke artikler og kundecaser til kundemagasinet ”På linje” som ble utgitt av EDB ASA (senere EDB Business Partner, senere EDB Ergogroup, nå EVRY ASA). EDB ASA utviklet og driftet IT-systemer for en rekke av landets største bedrifter, og kundemagasinet fortalte hva de jobbet med. (Et klikk forstørrer,  Tilbake-knappen avslutter)


EDB ASA holder styr på datasystemene til storgrossisten Joh. Johannson (Norges-gruppen) og styrer varestrømmen til utallige dagligvarebutikker. Driftsselskapet holder også orden på adresseregisteret til 2 millioner abonnenter hos ukepressegiganten Hjemmet Mortensen: – Vi er ikke opptatt av datateknikken, men av hva vi kan få ut av adressene, sier systemsjefen.


Jeg skrev reportasje fra kyllingfabrikken Hærland Produkter i Mysen. De fylte Priors gule skåler med kyllingbryst og -vinger ved hjelp av EDB ASAs produksjonsstyringssystem Nova. Jeg intervjuet også skipper Knut Frostad som brukte MobilKontor 2.0 ombord i sin Whitbread-seiler. Det var EDB ASA som utviklet mobilkontoret for Telenor Mobil.