Eiendom: Teknologiartikler

Tidsskriftet «Eiendom», nå «Estate Magasin», bestilte i 2005-2006 et utvalg av teknologiartikler. Jeg skrev blant annet om virtualisering som gjør det mulig å presentere bygg og interiører som ennå ikke er ferdige. Virtualisering gjør det blant annet enklere å realisere bygg som ennå ikke er oppført, og å leie ut kontorlokaler i råbygg. Jeg fremskaffet alle illustrasjoner til artiklene. (Klikk for å forstørre, dra, og bruk tilbakeknappen)


Interessen for flatskjermer var stor i 2005, også på kontoret. Jeg skrev denne artikkelen i ”Eiendom” der jeg gjennomgikk status for de store, nye skjermene. Jeg spådde en lys fremtid for kontorflatskjermer. Store, skarpe skjermer kan fungere som informasjonssentre med TV-nyheter, børskurser, videokonferanser, intranett, og e-post i hvert sitt vesle vindu.


Fremtidens bil vil stadig bli smartere. I 2005 intervjuet jeg representanter for BMW, Mercedes og Audi som fortalte hvilke nye teknologier som var tatt i bruk i deres toppmodeller. Teknologien vil etter hvert også rykke inn i vanlige bilmodeller: EUs AWAKE-prosjekt som er vedtatt innført, skal analysere bilens kjøremønster, og varsle eller vekke alkoholpåvirkede eller søvnige sjåfører for å unngå ulykker.


De færreste av oss greier å forestille oss et bygg eller interiør ut fra en todimensjonal plantegning. Med virtualisering kan man derimot lett se om et bygg blir for høyt eller bredt, og om kontorlokalene passer. I 2006 intervjuet jeg de tre arkitektbyåene Young Fehn, Placebo Effects og BTD som er eksperter på denne teknikken. Jeg skrev også om bysimulatoren SimCity.