Deltok i utviklingen av nettstedet “Teknofil.no” der jeg var fagredaktør på heltid (2006-2008).
Skrev en rekke nyhets- og oversiktsartikler, guider og tester med hovedvekt på TV-teknologi (digitalisering, bakkenett, flatskjerm, PVR). Mange artikler ble også gjengitt i «Mobilen.no», “Nettavisen.no”, “MSN.no”, “Side2.no” og i A-pressens aviser, og sitert i andre medier. Presenterte egne tester på ”TV2 hjelper deg”. Holdt hjemmekino-foredrag på Electroworld- og Elektrofil-messene. Teknofil.no fikk ny eierkonstellasjon og skiftet profil i 2011. (Klikk for å forstørre. Dra, og bruk Tilbake-knappen)
Samme dag som det digitale bakkenettet åpnet i september 2007, publiserte jeg ”Teknofils bakkenettguide”. Guiden inneholdt stoff om dekningsområder, valg av antenne og kabling av enebolig, borettslag, hytte, båt, bobil og campingvogn. Ett år etter publisering hadde den innledende artikkelen fått 37 000 treff. I tillegg hadde alle lest minst en av de åtte delartiklene (se nedenfor). Jeg fotograferte, mens Trond Bredesen tegnet.
Artikkelen ”Bakkenett i eneboligen” var en del av ”Teknofils bakkenettguide”. Her fikk leserne bl.a. advarsel mot å kjøpe bordantenne, råd om forsterking av svake signaler, og tips om mottak av svenske bakkenettsignaler via samme antenne. Etter ett år hadde artikkelen fått 23 000 treff. Bakkenettet åpnet gradvis i fylke etter fylke i 2007 og 2008.
”Bakkenett i borettslag” ga råd om hvordan borettslag burde forholde seg til det nye, digitale bakkenettet. Jeg orienterte også om forskjellige antenneløsninger og hva det ville koste å legge nye, innvendige kabler i borettslaget. Ett år etter publisering hadde artikkelen fått 7 000 treff.
Når de gamle, analoge TV-sendingene slokket, måtte også TV-en på hytta oppgraderes med digital mottaker. Artikkelen fortalte at det ville koste fra 0 til 3638 kroner første år, avhengig av hva hytteeieren valgte.
RiksTVs bakkenett kunne levere TV-signaler til hytta for en rimelig penge. Denne nyhetsartikkelen skrev jeg før påsken 2008 da Canal Digital begynte å tilby en prisgunstig parabolløsning til hytteeierne.
I artikkelen ”Mer vidsynt med dobbel PC-skjerm” forteller jeg om fordelene ved å jobbe med ekstra skjerm koblet til PC-en, og beskriver trinn for trinn hvordan skjermen tilkobles.
Sommeren 2008 fulgte tre, store idrettsfester hakk i hæl: Fotball-VM i Østerrike og Sveits, Tour de France i Frankrike, og Sommer-OL i Beijing. For første gang kunne alle sees i HD. På forhånd skrev jeg denne artikkelen om seks flatskjermer som taklet raske bevegelser uten etterslep eller hakking.
Mange har fortsatt hundrevis med gamle LP-plater på loftet som de aldri får lyttet eller mimret til. Denne artikkelen fra februar 2007 fortalte hvordan musikken kunne forvandles til MP3-filer.
Før fellesferien 2007 gjennomgikk jeg seks tester av totalt 93 GPS-er for bilnavigasjon for å finne ut hvem som var best. Testresultatene sprikte, men én GPS var gjenganger i flere tester og så overbevisende god at den trygt kunne festes til frontruta.
Det viktigste med en GPS er at kartet er komplett, nøyaktig og oppdatert. Alle GPS-ene bruker enten kart fra Navteq eller Tele Atlas. I en svensk test vant Navteq. I 2007 intervjuet jeg de norske kartleverandørene, for å finne ut hvem som hadde de mest nøyaktige kartene.
Det er ikke lett å få oversikt over hvilke TV-kanaler de ulike TV-distributørene sender via kabel, satellitt, bakknett og bredbånd. Derfor laget jeg denne oversikten høsten 2007. Ett år senere var artikkelen lest over 50 000 ganger, og en av de totalt mest leste guidene i Teknofil.
En stor flatskjerm fanger lett opp gjenskinn fra lamper og vinduer, og hvis den henges på veggen bør kanskje kablene skjules. Denne artikkelen fra 2006 gir råd om plassering av den nye TV-en.
De fleste, gamle bilderørs-TV-er var 28 tommer og sjelden større enn 32 tommer. Nye flatskjermer startet derimot på 32 tommer og var ofte 42 tommer eller større – 2,5 ganger større skjermareal enn 28-tommerne. Hvor stor TV du burde velge, var tema for denne artikkelen fra 2006.
I januar 2008 laget jeg en oversikt med idealinnstillinger til 53 TV-modeller. Høsten samme år var denne innledende artikkelen Teknofils nest mest leste guide med over 65 000 treff. I mai utvidet jeg artikkelen til 98 TV-er. Den nye artikkelen fikk raskt 45 000 treff, i tillegg til treff for delartiklene om Sony, Philips, Samsung osv.
For å gjøre inntrykk i TV-butikken, er alle flatskjermer innstilt med glorete bilde. Det passer dårlig hjemme i stua. Denne artikkelen oppgir Panasonic-skjermenes ”idealinnstilling” for TV-titting i dempet kveldsbelysning. Jeg skrev også flere artikler om hvordan flatskjermer kunne innstilles med et spesielt kalibreringsprogram på DVD.
Når både flatskjerm, TV-mottaker eller PVR, bluray-spiller og hjemmekinoforsterker har hver sin fjernkontroll, så blir det komplisert. En universell fjernkontroll gjør det enklere. I denne artikkelen fra 2008 presenterer jeg nye Logitech Harmony One som fortsatt regnes som den beste i sitt slag.
Test av Squeezebox Duet høsten 2008. Squeezebox var en genial musikkspiller som trådløst overførte (streamer) musikk fra PC-en til stereoanlegget i stua. Løsningen fungerte utmerket, og var både praktisk og enkel å bruke.
Mange ønsker å henge flatskjermen på veggen. Men hva slags veggbeslag er best og hvordan festes det til veggen? Artikkelen som jeg skrev ved juletider 2008 besvarte de fleste spørsmål om veggoppheng og ga oversikt over ulike beslag.
Er plasma eller LCD best? Mange stilte dette spørsmålet før de kjøpte flatskjerm. Jeg skrev artikkelen sommeren 2007. Høsten 2009 hadde artikkelen fått 70 000 treff og dermed blitt Teknofils tredje mest leste guide.
Er det mulig å motta norsk TV fra bobil eller campingvogn på tur i Sverige, Danmark eller Tyskland? Og hva med leiligheten i Spania? Denne artikkelen tok for seg dekningsområdene til satellittene Thor 5 (Canal Digital) og Sirius 4 (Viasat), og forklarte hvor stor parabol som trengtes.
Stråling fra mobiltelefonen har fått stor oppmerksomhet, men våren 2007 påsto engelske forskere at stråling fra trådløse nettverk (WLAN) var tre ganger sterkere enn stråling fra mobilen.
Messebladet til Elkjøps Electroworld 2007-messe inneholdt min test av Grundigs første, digitale bakkenettmottaker. En annen artikkel fortalte hvordan Viken Fibernett (Altibox) ville sende TV-signal gjennom husets strømkabel for å unngå å trekke ny kabel.
Jeg holdt syv kurs om flatskjermer og hjemmekino på Electroworld-messen høsten 2007. Messen ble arrangert av Elkjøp i Norges Varemesse på Lillestrøm.
Jeg holdt åtte kurs om digital-TV og flatskjermer på Elektrofil-messen i Oslo Spektrum våren 2007. Arrangør var Expert-kjeden.