PCWorld: Norges største datablad

Jeg skrev en rekke dataartikler og tester for Norges ledende datamagasin ”PC World Norge” som også utga spesielle Windows-, produkt- og messeblader. Her er noen få eksempler. (Et klikk forstørrer,  tilbakeknappen avslutter)


De fleste presentasjoner er kjedelige som brunost. I den halvmørke salen blir tilskuernes øyelokk tunge. Selv ikke tredimensjonale søylediagrammer kan åpne dem. I denne artikkelen i PC World fra 1993 forteller jeg hvordan man kan lage bedre og mer interessante presentasjoner med Microsoft PowerPoint og andre presentasjonsverktøy.


I 1993 var operativsystemet Windows nytt for de fleste, og de nye Windows-programmene bød på mange utfordringer. Jeg skrev dette PC World-bilaget med 60 nyttige tips til forskjellige versjoner av tekstbehandlerne WordPerfect, Lotus AmiPro og Microsoft Word.


Ved overgangen fra DOS- til Windows-programmer i 1993 startet leverandørene en priskrig for å kapre markedsandeler. Ole Tomm Seierstad hos Microsoft Norge spådde at dataprogrammer om 5-10 år ville bli distribuert via kabelnett. Artikkelen er skrevet i januar 1994.


I 1994 laget jeg sammen med Christoffer Larson dette spesialmagasinet for PC World med 50 nyttige tips til forskjellige versjoner av regnearkene Lotus 1-2-3, Microsoft Excel og Borland Quattro Pro.


Artikkelen ”Jakten på super-PC-en” ble i 1996 skrevet til en spesialutgave av PC World til PC-Expo-messen samme år. Artikkelen innholdt en rekke kjøperåd, og et interessant forslag til tolkning av PC-annonser.