SUN: Unix, Java og OpenOffice

Jeg skrev mange artikler til kundemagasinet «Sun Executive» for Sun Microsystem. Sun var i mange år verdens fremste produsent av datamaskiner med operativsystemet Solaris (Unix). De var svært populære som webservere, men Sun fikk hard medfart av dot.com-krasjet i 2001 og ble senere overtatt av Oracle. Det var også Sun som utviklet programmeringsspråket Java. (Klikk for å forstørre. Dra, og bruk Tilbake-knappen)


I november 1998 intervjuet jeg Per Rune Iversen som ville doble omsetningen etter at han ble administrerende direktør hos Sun Microsystems. Jeg skrev om ”år 2000-helvetet” som truet med å legge alle datamaskiner i koma, presenterte oljeselskapenes nye bransjenett SOIL, og Boeings flyservicesystem BOLD som SAS hadde tatt i bruk på Gardermoen.


Den profilerte NRK-medarbeideren Per Øyvind Heradstveit startet nettstedet ”Treffpunkt” da han ble pensjonist og mente at også eldre burde lære data. Jeg intervjuet ham for ”Sun Executive” i juni 1999. Jeg skrev også om NSBs nye Sun Starfire-maskin, og intervjuet Sun-sjefen Per Rune Iversen og representanter for de fem norske Sun-forhandlerne.