Tandem: PR for NonStop

Jeg bidro med forskjellige PR-aktiviteter for Tandem Computers. Tandems NonStop-maskiner som var lynraske og 50-100 ganger mer driftssikre enn vanlige servere, ble bl.a. brukt av Bankenes betalingssentral (nå Nets) til å håndtere transaksjoner fra butikkenes betalingsterminaler (1,1 milliarder kortkjøp i Norge i 2010). Tandem ble i 1998 overtatt av Compaq Computers som fusjonerte med Hewlett Packard i 2002. Tandem NonStop endret navn til HP NonStop. (Et klikk forstørrer,  Tilbake-knappen avslutter)


Idéen til denne annonsekampanjen kom fra USA. I 1995 bearbeidet jeg konseptet, skrev tekstene og ba Are Roar Lund om å illustrere. Hensikten var å menneskeliggjøre Tandems datamaskiner som var ekstremt raske, driftssikre og utbyggbare. Annonsene ble brukt i Kapital Data, Telecom Revy, Computerworld m.fl. Jeg skrev også tekst til stillingsannonser og andre annonsetekster.


Mine bidrag til kundemagasinet ”NonStop” i 1997 omfattet oversetting og bearbeiding av artikler om Tandems datamining-teknologi og relasjonsdatabasen NonStop SQL/MX.


Tre eksempler på pressemeldinger som jeg skrev i 1996 og 1997.


I kundemagasinet ”TandemNYTT” i 1996 skrev jeg om Tandems nye avbruddssikre, skalerbare UNIX-server som telegiganten Ericsson ville integrere i sine nye AXE- telefonsentraler. Jeg intervjuet også driftsdirektør Jan Hauger i Bankenes betalingssentral der tre lynraske Tandem Himalaya-maskiner ekspederte betalinger via telefonbank og betalingsterminaler.