Telecom Revy: Spesialblader

”Polyteknisk Revy”, ”Telecom Revy” og ”Ukeavisen Telecom” utga periodiske spesialmagasiner som f.eks. «Windows Revy» (1992-1993), «Trådløs» (1995) om mobil datakommunikasjon, «Reply» om mobil og Internett (2000-2001), ”Mobilmagasinet” (2001), og årboken «TeleNorge» som utkom hvert år. Jeg bidro med artikler. (Klikk for å forstørre. Dra, og bruk Tilbake-knappen)


«Reply» var et forbrukerrettet spesialmagasin om mobil og internett som «Telecom Revy» utga i 2000 og 2001. Her ”anmelder” jeg de fem nettportalene MSN, SOL, Yahoo, Spray og Hjemmenett som alle var ganske primitive etter dagens standard. Jeg tester også prissjekkeren Zoom for å finne billigste nettbutikk, og to Iomega Zip-stasjoner.


«TeleNorge» var en årbok for telebransjen som «Telecom Revy» utga i flere år. I 1998 skrev jeg flere artikler om nettbanker. Landsbanken hadde åpnet Norges første nettbank i 1996. To år senere tilbød 26 banker slike tjenester og flere var underveis. Artikkelen ”Storbanker lanserer supernettbank” var en statusrapport. Artikkelen ”Sparer lite penger, men mye tid” fortalte hva tjenestene kostet i 11 fysiske og virtuelle bankfilialer. I 2001 brukte 40 prosent av befolkningen nettbank. I dag er andelen 80 prosent.


”Trådløs” var et forbrukermagasin om mobilkommunikasjon som «Polyteknisk Revy» ga ut i 1995. Jeg skrev bl.a. om en trådløs kontorkoffert komplett med bærbar PC, miniskriver og GSM-telefon med dataabonnement. På den tiden fantes det bare to telefoner som kunne håndtere dataoverføring via GSM. Kontorkofferten veide 9 kilo og kostet 50 000 kroner.


”Windows Revy” ble utgitt som bilag til ”Polyteknisk Revy” i årene 1992-93 da det nye operativsystemet rykket inn i norske PC-er. Artikkelen ”Begrepskaos” handlet om det brukervennlige miljø som preget Windows og de nye Windows-programmene: Begrepet ”Inntil” i Windows 3.0 var det samme som ”Side ved side” i Windows 3.1 som var lik ”Vis alle” i CA Textor som var det samme som ”Ordne alle” i Microsoft Word 2.0 som var lik ”Flislegg” i WordPerfect 5.1 som var det samme som ”Side ved side” i Lotus 1-2-3. En sjarmerende variasjon! Artikkelen ”1001 tips” var starten på en serie med brukertips som fortsatte i senere nummer av bladet.


Ved århundreskiftet tok mange bedrifter i bruk lomme-PC-er. Selv brukte jeg en Handspring-modell med Palm operativsystem og pekeskjerm som i hovedsak fungerte som dagens smarttelefoner. Artiklene i denne utgaven av ”Mobilmagasinet” fra 2001 anbefalte noen praktiske, velfungerende og gratis Palm-programmer. «Mobilmagasinet» ble utgitt av «Ukeavisen Telecom».

mobilmagasinet-nov-2001