Telepress: Kundemagasiner

Forlaget Telepress som utga ”Teleavisen”, produserte også flere kundemagasiner som jeg leverte innhold til som f.eks.: “Min Mobil” (2003-2004) og “Telenormagasinet” (2006) for Telenor Mobil, “MegaMedia” (2004-2005) for Lyse Tele (Altibox bredbånds-TV), “Relacom” (2006) for montørselskapet Relacom, og “Bynett-magasinet” (2010) for bredbåndsorganisasjonen Bynettforeningen. (Klikk for å forstørre. Dra, og bruk Tilbake-knappen)


Til nummer 3 av MegaMedia i 2005 ba jeg to eksperter om å fortelle hvilke flatskjermer de helst ville ha hjemme i stua, og ga også generelle råd om valg av HDTV. Jeg intervjuet spelekvinnen Annbjørg Lien om hennes forhold til ny teknologi, skrev om nye Xbox 360, om Google Earth, om fjernundervisning med NKI, og om nedlasting av musikk.


På nyåret 2005 lurte mange på når HDTV-sendinger ville bli vanlig, men fortsatt dominerer TV-signaler med ”vanlig” oppløsning. I MegaMedia skrev jeg også om TV i senga, om det nye onlinespillet World of Warcraft, om bestillingsfilm fra Lyse Tele, og om medielinker som sender musikk og video. Jeg intervjuet åtte eksperter om hjemmekinoanlegg, og intervjuet ordakrobaten og gitarfantomet Øystein Sunde.


I dette nummeret av MegaMedia fra 2004 skrev jeg om bestillingsfilm via bredbånd fra Lyse Tele. Jeg ga råd til de som skulle kjøpe flatskjerm og fremhevet 11 topprangerte modeller. Artikkelen om trådløse hjemmenettverk ble illustrert med foto av meg selv. Til sist skrev jeg en av de første norske omtalene av den universelle fjernkontrollen Logitech Harmony som senere ble så populær.


I ”Min mobil” i oktober 2003 intervjuet jeg pølsemakeriet Leiv Vidar som drev pølseskole for bensinstasjon-ansatte og brukte lomme-PC for å påse at pølsene fikk god behandling. Artikkelen ”SMS fra Outlook” ble svært populær. Da artiklene ble publisert på Min mobils nettside, ble SMS-artikkelen den mest leste i flere måneder.


Til ”Min mobil” i april i 2004 skrev jeg om pakkeløsningen ”Telenor Mobilt Kontor” som ga enkel tilgang til all slags trådløs PC-kommunikasjon – enten det var trådløs sone (WLAN), GPRS eller HighSpeed.


I ”Min Mobil” i januar 2004 intervjuet jeg flere kundekonsulenter hos Telenor Mobil kundeservice som fortalte om sine opplevelser. En kunde hadde bedt om råd etter at hun hadde kokt mobilen sin, mens Karin klaget over at hun var oppført som Kåre… Artikkelen ble mye lest da den ble publisert på Min mobils nettside.


I denne påskeguiden skrev jeg om hvordan mobilen kunne brukes til å betale heiskort, kinobillett, parkometeravgift, Rikstoto-kupong og mye mer. Artikkelen ”Klar for mobilpåske” handlet om mobildekning i fjellet, og informasjonstjenester for vær, skiføre og snødybde. Jeg intervjuet også Telenor Mobil Kundeservice.


I sommernummeret til ”Min mobil” i juni 2003 skrev jeg om Quart-festivalen, og om hvordan mobilen kunne brukes til å bestille konsertbilletter. Min mobil hadde i starten et opplag på 50 000 eksemplarer.


I 2003-2004 skrev jeg artikler for Telenors kundemagasin ”djuice”. I påskenummeret fra 2004 skrev jeg om pudder, party og djuice i Hemsedal, Bylarm-rock i Bergen, og mobilspill for dummies.


I «Telenormagasinet» i 2006 skrev jeg bl.a. om hvordan du kunne få mer for pengene ved å bli Totalkunde hos Telenor, og om den nye musikkbutikken på WAP som fylte mobilen med swing, blues og disco.


Her er en artikkel fra kundemagasinet ”Relacom” for montørselskapet med samme navn. Jeg laget denne reportasjen fra Trondheim der jeg intervjuet avdelingssjefen og hans dyktige lærlinger. Fotograf var Hugo Lande.