Papir

PCWorld: Norges største datablad

Tester og artikler til Norges ledende datamagasin ”PC World Norge” og deres spesielle Windows-, produkt- og messeblader (1993-1996).
Klikk og se

Paintbox: Reklame-magasiner

Artikler til kundemagasinene ”Paintbox Magasin”, ”Respons”, ”Mediekompetanse” og ”Conseach” som ble produsert av reklamebyrået Paintbox (1995–1996) for ulike oppdragsgivere.
Klikk og se

Telepress: Kundemagasiner

Telepress utga en rekke kundemagasiner på papir og nett. Jeg produserte innhold bl.a. for Telenor Mobil, IPTV-selskapet Lyse Tele (Altibox), montørselskapet Relacom, og bredbåndsorganisasjonen Bynettforeningen.
Klikk og se

Cinet: PC-produsentens magasin

Artikler til kundemagasinet "MagaCinet" (1997-1998) som ble utgitt av Cinet. Selskapet var på den tiden Norges største PC-produsent.
Klikk og se

BONYTT: Redaktør i 6 år

Redaktør og stedfortredende utgiver for ”Bonytt” og redaktør i ”Bonytt/Hjem & Fritid” (1986-1991). Bonytt var Norges største boligblad med et opplag på 75 000. Mange arbeidsprøver.
Klikk og se

Sengemakeriet: Vannseng-bølgen

Da vannsengen kom i begynnelsen av 1980-årene ville "alle" ligge på vann. En av mine artikler fra "Nye Bonytt" ble forvandlet til en morsom vannseng-brosjyre.
Klikk og se

Alcatel: Montørmagasin

Artikler og fotos til kundemagasinet ”Kablingsnytt” (1997-1999) som ble utgitt av Alcatel Distribusjon seks ganger i året. Magasinet handlet om nye nettverks- og kablingssystemer.
Klikk og se

IndexDATA: Brosjyrer

Bruksanvisning og brosjyrer for IndexDATA (nå Gyldendal Rettsdata) som utgir søkbare, elektroniske rettskildedatabaser med lover, forskrifter og kommentarer.
Klikk og se

Folkets Brevskole: Datakurs

Skrev kurshefte i den omfattende serien "Datalære" for Gyldendal, og "Samfunnsmessige følger av ny teknologi" for Folkets Brevskole.
Klikk og se

Teleavisen: Artikler

Meget stort antall artikler til “Teleavisen” og magasinet “Megaband” (2002-2006) som overtok etter ”Telecom Revy”. Alle artikler ble levert med illustrasjoner. Mange arbeidsprøver.
Klikk og se

IT-avisen: 1000 artikler

Omlag tusen artikler med illustrasjoner til ”ITavisen.no” (1998-2002) og dens forgjengere ”Dagens Telecom.no” og ”Telecom.no” siden 1996. ITavisen.no ble Norges største datanettsted.
Klikk og se

Media Consult: Magasinkonsepter

Utvikling av nye konsepter for Telenors kundemagasiner ”TeleVerden” (bedriftsmarked) og ”Hallo” (privatmarked) for Media Consult som produserte kundeaviser for en rekke oppdragsgivere (1996).
Klikk og se

Gyldendal: 6 lærebøker i data

Seks lærebøker om data og informasjonsbehandling for forlagene Gyldendal og Halden Dataservice (1993-2002). Læreboken ”Data” (272 sider) var spesielt omfattende.
Klikk og se

Nye TelecomRevy.no: Fagartikler

Nye ”TelecomRevy.no” ble startet på nyåret 2010 av tidligere medarbeiderne i Telepress. Jeg ble engasjert til å levere innhold i oppstartsfasen, før de faste medarbeiderne tiltrådte.
Klikk og se

Telecom Revy: Fagartikler

Bidro gjennom 10 år med et stort antall nyhets- og featureartikler til ”Ukeavisen Telecom”, ”Telecom Revy” og ”Polyteknisk Revy” som under sine skiftende navn var Norges ledende forum for telekom-bransjen.
Klikk og se

IKT i skolen: Feide

Engasjement (2012-2013) som seniorrådgiver ved Senter for IKT i utdanningen. Arbeidet besto i informasjonsoppgaver ved innføring av Feide (Felles elektronisk identitet) i grunnskolen og planlegging av nytt nettsted.
Klikk og se

Databruk: Brukertips

"DataBruk" var et lite tidsskrift som ble utgitt av forlaget MacBruket seks ganger i året. Det inneholdt generelle datanyheter og praktiske artikler med brukertips for både PC og Mac.
Klikk og se

Datahverdag: Bestselgeren

Boken ”Datahverdag - et studieopplegg om edb, individ og samfunn” (1983) ble utgitt på Universitetsforlaget. Den ble solgt i 50 000 eksemplarer, mer enn noen annen databok både før og senere.
Klikk og se

Ergonomi Design: Info-kiosk

Deltok i utvikling av brukergrensesnitt for informasjonskiosken ”Telenor Interaktiv” for Telenor Privat og elektronisk handletorg for MitCom og MMP ASA (1996).
Klikk og se

SUN: Unix, Java og OpenOffice

Artikler til kundemagasinet "Sun Executive" for Sun Microsystems (1998-1999). Sun leverte servere med Solaris operativsystem, Java programmeringsspråk og programpakken OpenOffice.
Klikk og se

Det Nye: Data for unge jenter

Flere artikler og ukentlig data-/videospalte i "Det Nye", Norges største ungdomsblad (1984-1985) når PC-ene kom til Norge. Dataforeningen druknet i brev fra jenter som ville ta datautdanning.
Klikk og se

ECsoft: Brosjyretekster

Bearbeidet, oversatte og klargjorde en rekke brosjyretekster for ECsoft (nå Ciber) som er et av verdens største it-konsulentselskap (2001-2002).
Klikk og se

Televerket: Telerevolusjonen

Produserte artikler for Televerkets kundemagasin ”Verk & Virke” etter oppdrag fra Televerkets sentrale informasjonstjeneste, bl.a. om de første NMT-mobilene og om telemonopolets oppløsning.
Klikk og se

Diverse arbeidsprøver

Her har jeg gjengitt noen enkeltstående arbeidsprøver uten egen kategori, som jeg senere vil supplere. Mesteparten av produksjonen er teknologirelatert.
Klikk og se

Tandem: PR for NonStop

Pressemeldinger, kundemagasiner, rådgivning, samt utforming og tekst til annonser (1995-1997) for Tandem Computers ekstremt raske og driftssikre NonStop-datamaskiner.
Klikk og se

Lexmark Norge: PR-arbeid

Mangeårig PR-arbeid for Lexmark Norge med pressemeldinger, brosjyre-tekster, kampanjer, kundecaser, kundemagasiner, "Blekksikon", samt bidrag til markeds- og brukerunder-søkelser.
Klikk og se

Dine Penger: 14 år med kjøperåd

Fast teknologiskribent for ”Dine Penger” (1991-2005). Skrev oversiktsartikler, guider, kjøperåd og tester om data, telekom og TV i (nesten) hvert nummer 14 år, og i 1986 og 2008. Mange arbeidsprøver.
Klikk og se

Telecom Revy: Spesialblader

En rekke artikler om data og tele til spesialmagasinene "Windows Revy", "Reply", "TeleNorge", "Trådløs", ”Mobilmagasinet” o.a. som ble utgitt ”Telecom Revy” og ”Polyteknisk Revy”.
Klikk og se

Cappelen: Caplex-brosjyre

Brosjyrer og pressemeldinger for Cappelen Fakta ved lansering av ”CapLex”, Norges første elektroniske leksikon på CD-ROM, samt presse- og konsulentbistand ved andre utgivelser.
Klikk og se

EDB ASA: Kundemagasiner

Mange kundereferanser og andre artikler med fotos, til kundemagasinet ”På linje” (1995-1997) for EDB ASA (nå EVRY ASA) som driftet IT-systemene for mange av Norges største virksomheter.
Klikk og se

Eiendom: Teknologiartikler

Rikt illustrerte teknologiartikler til tidsskriftet "Eiendom", nå "Estate Magasin" (2005-2006). Estate Media er landets største medieselskap for næringseiendom.
Klikk og se

Teknofil: Artikler på papir

Utvalgte artikler fra ”Teknofil.no” ble gjengitt i magasinet "Teknofil" som ble bredt distribuert gjennom abonnement, Narvesen og Elkjøp.
Klikk og se

Arbeidervern: Arbeidsmiljø

Artikler om arbeidsmiljø til Arbeidstilsynets tidsskrift "Arbeidervern" (2011-2013) og til Arbeidsdepartementets bilag om inkluderende arbeidsliv i VG (300 000 i opplag).
Klikk og se

Televerket: Telekom-tegneserier

Tegneserieheftene "Teleboka" og "Telebølger" for grunnskolen ble laget etter oppdrag fra Televerket og Gyldendal. Jeg laget konsept og tekst, mens to tegnere sto for resten. Opplag 180 000.
Klikk og se

Software Innovation: Ryddig arkiv

PR-arbeid (2011-2013) for det norske programvareselskapet Software Innovation som utvikler og leverer dokumenthåndteringssystemer for mange store virksomheter: Kundereferanser, artikler m.m.
Klikk og se

Ingram Micro: Oversiktsartikler

Mange oversiktsartikler om ulike dataprodukter for kundemagasinet ”Impress” (2000-2001) som ble utgitt av Ingram Micro, verdens største distributør av it-produkter. Målgruppen var forhandlerne.
Klikk og se

Nye BONYTT: Alt til boligen

Forbrukerartikler i hvert nummer av "Nye BONYTT" i 6 år (1980-1986) om polaroid-kamera, sentralstøvsuger, mikrobølgeovn, vannseng, video- og CD-spiller, food processor, PC og andre nyheter. Mange arbeidsprøver.
Klikk og se

Teknofil.no: Artikler på nett

Fagredaktør hos "Teknofil.no" fra start (2006-2008). Nyhets- og oversiktsartikler, guider og tester av TV-teknologi som ble gjengitt på mange andre nettsteder. Presenterte tester på ”TV2 hjelper deg”.
Klikk og se

Oslo Kino: Ringenes Herre

Innhold til midlertidige nettsteder som Oslo Kino opprettet før premierene på de tre Ringenes Herre-filmene, Star Wars-filmene og Matrix Revolutions. Pressemeldinger og annen konsulentbistand (2002-2004).
Klikk og se

Elektrofil: Expert-artikler

Forbrukerartikler om hjemmeelektronikk til kundemagasinet ”Elektrofil” som Millimeterpress utviklet og produserte for Expert-kjeden (2006). Opplag 600 000 eks.
Klikk og se